Hutspot koken

Hutspot is een Nederlands gerecht dat door veel mensen in de winter wordt gegeten. Hutspot wordt gemaakt van aardappelen, uien en wortelen. Deze worden helemaal gaar gekookt en vervolgens door te stampen tot een stamppot gemaakt. Om dit alles smakelijk te maken moet er veel zout worden toegevoegd.
Hutspot opdienen.

Sommige mensen koken de hutspot en voegen er een gehaktbal of een stuk rookworst aan toe. Maar op traditionele wijze wordt hutspot opgediend samen met klapstuk. Dat zorgt immers voor een krachtige smaak.

Het koken

Wanneer je hutspot gaat maken moet je wortelen raspen of schillen. Dat zelfde geldt voor de uien en de aardappelen. Vervolgens kunnen de aardappelen in een pan worden gedaan met wat water. Daarna kunnen de wortelen en de uien erboven opgelegd worden. Eventueel met de klapstuk. Dit alles moet zachtjes gaar gestoofd worden. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Als dit is gebeurd kan alles met een stamper tot een stamppot worden gemaakt. Eventueel kan er weer wat kookvocht worden toegediend als je denkt dat de hutspot wat droog is. Je kunt de hutspot op smaak brengen door zout en peper toe te voegen, dit is geheel naar eigen smaak.